Etusivulle
 
POPPIA VUODESTA 1978
  UUTISET LEVYT KEIKAT MUUSIKOT MARKET TILAA KEIKALLE  
  REKISTERÖIDY GALLERIA YHTEYSTIEDOT HISTORIIKKI SOITTOARKISTO VIERASKIRJA  
     
 
 
 
Matti Kalevi Inkinen alias Inksu, Ippo, Matu tai Esko Joutsen

SIG-mies vuodesta 1978 aina kuolemaansa asti 2009. Lauloi. Erikoinen lauluääni oli seurausta nuoruuden huonoista lauluvahvistinlaitteista, oli näet kuulemma pakko huutaa jotta erottuisi tehokkaampien meluajien seasta. Oikea ääniala ja puheääni olivat sumea basso. Matti huomasi kolmetoistavuotiaana osaavansa tehdä omia lauluja. Vuonna 1976 Matti perusti Karhu Hiltusen kanssa Raisio Kids –nimisen bändin. Karhu Hiltunen myi bassonsa mennessään armeijaan 1977 vain palatakseen kuvioihin myöhemmin. Rumpali Mara Ranta ja Inkinen yhdistivät voimansa Moko Karttusen (basso), Jusa Oksasen ja Timo Elvis Kilpisen kanssa vuonna 1978. Ensimmäinen keikka oli 24.2.1979 Le Chat diskossa Turussa. Yhtyeellä ei ollut nimeä joten dj nimesi bändin lehti-ilmoitukseen Sensational OF Inksu Groupiksi. Tuo mainio nimi ei jäänyt elämään vaan nimeksi vakiintui raisiolaisen margariinitehtaan pakkauskoneen innoittama SIG. Inkinen on julkaissut musiikkia eri soittajien kanssa mm. nimillä SIG, Inkinen, Vaarallinen mutantti, Raision vapautusarmeijan kuoro ja orkesteri, Raisio Kids sekä Bel Air.
 
Matin kamat: Mikit vaihtelivat ja sitä parasta ei muka keikalle koskaan löytynyt. Shuren langaton oli perusratkaisu. Musiikkia Inksu teki 82- mallisella Squierilla ja Cubasen sekvensseriohjelmalla, jotka päivitettiin v. 2008. Matilla oli soitinkokoelmissaan myös tinapillejä, sähkö-saz, Casio Cz 5000, 50-luvun Landola, Yamahan piano, tuuba, kiinalainen piikkiviulu, blueshuuliharppuja, akustinen Washburn Woodstock –kitara, kilpikonnankuori-ud, kanteleita ja vaikka mitä! 
       
 
 
 
Juha Oksanen (Jusa, Jussi)

Alkuperäinen SIG-mies joka soittaa koskettimia. Vuonna -77 Inkinen kysyi Raision lukion pihalla; "Tuuksä sä soittaa meijän bändiin"? Vastaus kuului; "Voin mä tullakin". Niinpä Auraviihteen Kulmalan Sepolta ostetut italialaisen, ilmeisesti lievästi alkoholisoituneen, laivamuusikon urut ja leslie-vahvistin roudattiin Rannan Maran kotiin Apinakallion viereen, missä SIG syntyi melko tuskattomasti seuraavan vuoden aikana. Urut myytiin sittemin Pepe le Moko -bändille. Jusa on käyttänyt keikoilla ja levyillä vuosien varrella mm. seuraavia laitteita; Elkatone, Hohnerin viulukone, MiniKorg, Yamaha DX7, Oberheim XA. Nykyiset vempaimet ovat Yamaha CS 2X ja OBXA sekä Casio. Kotona on August Hoffman -merkkinen 50-luvun piano.

Aloitti soittamisen 3-vuotiaana pianolla. Klassisen musiikin tunneilla hän kävi n. 10 vuotta. Sitten kävi kutsumus bändeihin 70-luvulla; yhteisiä kokemuksia on mm. Copyright -nimisestä yhtyeestä n. 3 vuoden ajalta. Bändissä soittivat myös Sami Piiparinen, Juha Lehmus, Jouni Nyrhinen ja Kari Lehtonen). Kun SIG pani väli-aikaisesti pilli pussiin v. 1987, piti Jusa taukoa soittamisesta muutaman vuoden.
Sen jälkeen innostus kuitenkin alkoi pätkittäin palailla ja muutamia soitanollisia projekteja työstettiin mm ex-Korroosio miesten (Hauhtonen-Paju-Vuorijärvi-Kilpinen) sekä SIG-rumpali Merisaaren kanssa. Mutta ei siitä sen enempää tällä erää.
Koulutuksestaan tämä mies on ylpeä, ylpeämpi kuin moni muu bändin soittaja. Jusa on yo-merkonomi; ei siis pelkkä merkonoomi. Hän on ollut töissä mm. pankissa, matkatoimistossa ja TPS:ssä.

Jusan rooli bändissä on pitkälti tehdä biiseistä yhdessä Inkisen kanssa SIGmäisiä. Jusalla on absoluuttinen sävelkorva ja hän on hyvin tarkka melodioista ja ylipäätään laulujen kokonaisuuksista. Yksinkertainen, kaunis pop-musa on hänelle jees. Pienenä poikana kotona kuuneltiin Procol Harumit, Beatlesit ja Moody Bluesit aika tarkkaan.

Mies harrastaa urheilullisia asioita; lenkkeilyä ja hiihtoa pääosin. Sivulajeina jalkapallo ja jääkiekko sekä salibandy, mutta tämä viisinkertainen (!) Raision Nappulaliigan mestaruuden Ihalan joukkuessa voittanut hyökkääjä on 2000- luvulla kärsinyt eriasteisista raajavammoista, joten liikuntaa ei ole voinut harjoittaa täysipainoisesti. Jusan mielestä uiminen urheilun jälkeen on mielettömän kutkuttava hyvänolontunteen huipentuma. Mitä kylmempi vesi, sen parempi.

Muut asiat, mitkä saavat Jusan hyvälle mielelle ovat kesä ja aurinko, vesi ja valoisuus, matkustelu ja uudet haasteet. Horoskooppimerkki on härkä. Itsepäisyys näkyy ja kuuluu usein negatiivisellakin tavalla. Anteeksi. Päätän raporttini täältä auringon kajon siivittämältä sinitaivaan alta tällä kertaa tähän. Kiitos seurasta. Eikä siinä vielä kaikki, eihän?

No ei! Jusa hoitelee SIGiin liittyviä mitä moninaisempia asioita. Postia otetaan vastaan ja vastatataan osoitteessa juha.oksanen@sigpop.net


 
       
 
 
Jukka Merisaari ( MERCY) S.20.11.1960


Lähes alkuperäinen sig-mies, soittaa rumpuja
Vuoden 1981 ensimmäisinä päivinä Inkinen soitti ja kysyi: ”Tulenko sig:n rumpaliksi, koska Rannan Mara oli eronnut bändistä uudenvuoden keikalla kolmannen biisin puolessa välissä”. Sanoin tekeväni ainakin seuraavat keikat ja katsotaan sitten jatkoa.? Oksanen kommentoi tähän myöhemmin: ”Ei mitään katsota, sä jäät bändiin”. Jossa olin sillä kertaa vuoteen 1987.
Olen käyttänyt keikoilla ja levytyksissä aina Premier- rumpuja, Nykyinen satsini on Premier gen-x puuvirvelillä varalla premier metallivirveli
Symbaalit:
· paiste 2002 power ride 22”
· paiste 2000 sound reflections 16”
· paiste 2000 sound reflections 17”
· paiste dark crass 17”
· paiste rude crass/ ride 17”
hi-hat-symbaalit:
· paiste rude bottom 15”
· paiste 2002 top heavy 15”
bassarin pedalit:
· premier edp 300
· pearl
· tama iron cobra rolling
remon harjoitusrumpusatsi

Aloitin soittamaan rumpuja -74, käyden ensin yksityistunneilla. Sen jälkeen opiskelin Turun konservatoriossa pääaineena lyömäsoittimet vuosina 1976 -83. Ensimmäinen bändini vuonna -74 oli Hapankaali, jossa soittivat myös Moko Karttunen ja Harri ”hapa” Palmu. Vuonna -76 se laajeni Ekstaasi orkesteriksi, jonka riveissä tein ensimmäisen rahakeikkani Maskun seurojentalolla 20.11.-76, jolloin täytin 16 v. keikkaliksa oli 100 mk / nuppi.
Vuosi -78 meni Happy together bändissä. Vuosina 1979-80 soitin Buck Jones and his rhythm ridersissa. Teimme kaksi lp:tä, ep:n ja sinkkuja, keikkailimme tiheään. Vuodesta -99 lähtien lähes sama kokoonpano on jatkanut levyttämistä ja keikkailua.
Vuonna 1981 aloin sarkani SIGissä, vaiheikkaista aikaa, levytyksiä ja keikkoja kesti vuoteen 1987 asti. Vuonna -83 tein lp:n Ismo Laakson bändissä nimeltä Ad. Vuosina 1987-88 soitin Pepe Le Mokossa.
Pidin soittamisessa taukoa muutaman vuoden
Vuonna -94 Oksanen pyysi minua mukaan ex-Korroosio miesten projektiin, joka on toiminut sen jälkeen nimellä Rundi vaihtelevalla aktiviteetilla.
Vuonna 2000 SIGin soittaessa POP-Finlandiassa lähes alkuperäisessä kokoonpanossa palasin jälleen ruotuun!!!

 
       
 
 
Erkka Makkonen, s. 20.5.1964

Kitarasankari Turusta soitti Inkisen soololevyllä ja siitä alkanut yhteistyö jatkui kun -90 luvun puolivälissä SIG pyörähti uudestaan käyntiin ja Inkinen otti luottokitaristinsa bändiin mukaan.
Erkka avasi Huima Lumous kitarakaupan turkuun yliopistonkadulle vuonna 2005 keväällä ja kaupan nimi löytyi Inkisen tekemästä laulusta.

Makkosen pyssyt ja vesakonmyrkyttimet:

KITARAT
-Gibson Les Paul Custom (ivory white)
-Gibson Les Paul Classic (vintage sunburst)
-Fender Stratocaster relic 60`s (blonde)
-LQG Stratocaster (tobacco sunburst)
-Guild X-170 puoliakustinen (cherry sunburst)
-Gibson LG-1 vm.1955 akustinen (vintage sunburst)
-E custom akustinen (black)
-Martin 000-16 GT akustinen (natural)

VAHVISTIMET
-Mesa Boogie mark1 combo
-Mesa Boogie 2x12" kaappi
-VOX AC 30 vm.1964 (Inksun, mut saan käyttää)

EFEKTIT
-MXR micro amp 2kpl
-MXR flanger
-MXR phase
-MXR distortion
-Dunlop wah
-Danelectro danecho
-Alesis microverb 3
-George Dennis volume/distortion
-Shure SLX langaton
-Handmade pedalboard by T.A. Leino
-Spectraflex kitarajohdot
-Ernie Ball power slinky kielet

Taival musiikin tielle alkoi lapsena trumpetilla, mutta 11 vuotiaana torvi vaihtui kitaraan Albert Järvisen vaikutuksesta.

Bändejä ja projekteja joissa Erkka on vaikuttanut:
-Los Tornados
-Stalin Razz
-Pyhä Sylvi
-Huhu
-Raisio Kids
-Matti Inkinen
-E-Feel
-Johnny G. Band
-New generation orchestra (Juicinfonia)
-V.T.A
-Poprocks
-SIG

 
       
 
 
Jouni Salovaara


· Syntynyt samana päivänä kuin Berliinin muuri pystytettiin.
· Teki lauluja ja bändejä ennen kuin oppi soittamaan mitään.
· Kitaristi-basisti-laulaja on soittanut kymmenissä pop- ja rockyhtyeissä.
· Keikkoja ja levyjä yli kaksikymmentä vuotta.
· On toiminut solistina, biisintekijänä, studiomuusikkona, tuottajana ja musiikkivideoiden tekijänä.
70-luvun lopulla löysi pyrkimyksilleen kontekstin punkaallosta. Liittyi raisiolaiseen Rattlers-yhtyeeseen, suositeltuaan itseään korvaamaan Sigiin siirtyneet muusikot. Kun Hassisen kone voitti rockin SM-kisat, Rattlers oli finaaliin valittujen viiden yhtyeen joukossa. Rattlers, Sig ja Korroosio soittivat samoilla keikoilla, samalla treenikämpällä, lainasivat toistensa soittimia, ja soittajia. Kaikki kolme pääsivät myös levyttämään, ja esiintyivät samalla ”Vaahtopäät” kokoelmalevyllä (nimibiisi Rattlersin).
80-luvulla J. S. keikkaili ja levytti kultti-gootti-bändissä Ret Marut sekä out law -kantriyhtyeessä Lännenmiehet. Molemmat nähtiin TV:ssä ja Ruisrockissa. Lännenmiehet on esiintynyt jopa Trivial pursuit-kysymyksenä. Mainittakoon vielä ”allstar” kokoonpanot Friscon Hölkkäävät Nunnat, Occo-band ja Tohtori Outolempi.
Yhteistyö Sigin kitaristin Erkka Makkosen kanssa on lähtöisin kouluajoilta. Aluksi he soittivat yhdessä katusoittajina, sitten bändeissä ja duona baareissa. 90-luvun alussa Salovaara ja Makkonen muodostivat Poprocks-yhtyeen yhdessä Euroviisuista ja Syksyn Sävelestä tutun Tina Krausen kanssa. Poprocks tekikin heti radiohitin ”Zhiri zhiri”.

Salovaara on vuonna 2002 ehtinyt seikkailla tuottajana Sinin Kesäsade-singlellä ja Kinos-yhtyeen EP-levyllä Kinopalatsissa. Kinos-yhtyeessä Jouni Salovaara soittaa kitaraa.
Vuonna 2002 Salovaara vahvisti Poprocksin osakkeita Sig-firmassa ja liittyi basistiksi Sigiin, jossa Makkonen on ollut jo pitempään. Sig pääsee siis hyödyntämään parin vuosikymmenen aikana hiottua basisti-kitaristi -trombia.
Salovaaran kitarakaappi eli instrumentaatio: Ovation sähköakustinenkitara, Fender Mustang -sähkökitara, Danelectro Innuendo -baritonikitara, Ricken-Backer 4001 stereobassokitara. Vahvistimina Ampeg ja Fender.

 

 
       
 
Muu SIG perhe
 
 
 
 


 
 

Juha "Wode" Vuorijärvi

Elettii jotain 70-luvun puoliväliä, Pax-Kekkosen kultaista aikaa kun Jalosen krabbe (korroosio) ja mä saatiin Landolan käyttökurssi tappiin ja hiljaa kytenyt ajatus sähkökitarasta ja sen toiminnasta tuli ajankohtaiseksi.
Krabben kämpässä sitten funtsattiin ankarasti mites sähkäri pelaa oikeesti ja jotain Tolosen kitarakirjaa tuijotettiin tovi kunnes kirja hylättiin "kelvottomana". Ajatus jalostui tilanteeseen sähkö ja kitara josta oli seurauksena lyhennys sähkökitara eli alettiin kaivella krabben faijan kaapista työkaluja ja sähkötavikkeita. Teräskielenen Landola siirrettiin musiikkitoiminnasta laboratorio-olosuhteisiin keittiön pöydälle ja siihen alettiin kiinnittää sähköjohtoja.Johdosta toinen pää asennettiin Landolan tallaan ja toinen satulaan ja johdot yhdistettiin töpseliin minkä jälkeen töpseli työnnettiin seinään. Alkeellinen esiasteinen särkijäsoundi täytti kämpän sekunniksi kun landolan kielet räsähti kiharalle ja bassaria imitoiva ääni kuului vaatehuoneesta kun sulake jysähti seinästä.
Oltiin sitten avattu äänentoiston oppikirja sivu 1..."tiedä ennen kuin teet". Tositoimiin päästiin sitten 80-luvun alussa kun Korroosioon hankittiin ekat PA:t. Tarvasjoelta hommatiin sellaiset rantasaunan kokoinen vanerikasa jonka toiminta oli niin ja näin. Niinkuin alottelevissa rokkibändeissä jonkun kontolle jää joku asia aina ja mulle sen kasan hoito eli äänentoiston oppirahoja alettiin maksaa sillon jo.Korrosiot sun muut bändit tuli ja meni aikalaisten muistoihin ja basson soittokin hiipui kun Merisaari kerran pyysi joskus 90-luvun lopuilla jos mua kiinostaa tulla Buck Jonesin miksaajaksi. Jonesin
kanssa tuli kierrettyä noin vuosi ja kun "Mercy" jäi kuvioista pois hommat hyytyivät.(Jones toimii tänä päivänä vielä).
Keväällä -03 klo 17.52 kun Sig oli koottu tuli Oksasen juha kyseleen bändiin ja kun viinaa oli kaadettu tarpeeksi viemäriin mut oli shanghaijattu SIG-nimiseen lössiin pesemään pyykkiä.Kun sitten eka koneellinen vaatteita kutistui S-koon naisille annettiin mulle jakoavain ja näytettiin navetan takana olevaa Baja-majaa johon Makkonen oli hakannut kännissä pyörät nauloilla kiinni.
3 viikon vääntämisen jälkeen irtosi katto johon haettiin Merisaaren saunasta lasiovi. Jossain vaiheessa, kun sain ruokaa,oli joku potkaissut majan kyljelleen (varmaan jouni vihapäissään kun sen basso oli jäätynyt keikkapaikan pihaan) ja Makkonen hakannut siihen 4 pyörää lisää. Viimein inkinen palasi pakkosijoitus paikastaan mistä oli samalla varastanut laatokan rannassa olleesta veneestä makkaraa ja sen kaveri jusa vaihtoi ne ruotsalaiseen polkupyörään ihalan portissa (Ei me sit syötykkään mut ei ollukkaa nälkä. Häh häh...).Polkupyörä solmittiin kaatuneen baja-majan eteen ja jätkät meni jokainen omaan reikäänsä ja mä kurvasin rengastetun kulkupelin kohti soittokauppaa. Sieltä pystytukkainen, vetelän näköinen tyhjäntoimittaja, antoi meille tyhjän pahvikopan ja neuvo kun väännätte kantta auki niin ääni kovenee ja kiinni niin hil-
jenee. sitten me lähdettiin soittopaikalle kauas.....

 

 
 
 
 


Sale

Roudareihin kuuluu vielä kyyditsijä/roudari Sale. Hänen juttujaan odotellaan...

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Petri 'coolpool' Kuosmanen

Valokuvaaja luojan armosta. Loi SIG -yhtyeen juhlavuoden kuvallisen imagon. Keikoilla roudarina, kuvaajana ja juomarina, muuten SIG-nettisivujen ylläpitäjä ja uutisten päivittäjä.

Petrin SIG-keikkakuvia ja tarinoita nähtävillä mm. Galleriassa

Takana pitkä ura toimittajana ja juontajana sähköisissä medioissa ja myös soittokeikkoja yli puoltoistatuhatta. Nykyisin 90% ammattivalokuvaaja, jonka studio-tukikohta Turun kauppatorin laidalla.

Lisää www.coolpool.fi

 

 

 
 


Kimmo Gustafsson

Hei vaan ja kiva kun pääsitte tulemaan.

Minut värvättiin hilpeään laulu- ja soitinyhtye SIG:n vuosi sitten. Oksanen oli opinoahjoni radiolähetyksessä vieraana ja ilmeisesti rakastui nohevaan toimituspäällikköön. Tehtäväkseni tuli nettisivujen ja keikoilla näkyvillä olevan esityksen ylläpito. Kannan myös kalustoa bussiin ja bussista pois muiden roudareiden kanssa.

Olen maailman epämusikaalisin ihminen, eli en soita mitään ja luojan kiitos ymmärrän olla myös laulamatta tai tanssimatta. Suomalainen mies ei yksinkertaisesti osaa tanssia, vaan se hytkyminen muistuttaa sähköpiiskalla ojennettavaa sikaa, anteeksi vaan teille, jotka luulette olevanne "parkettien partaveitsiä", kovin on veitsi tylsä...

Olen syntynyt herran vuonna -79, eli SIG aloitti ennen syntymääni ja varmaan jatkaa pitkälti kuolemani jälkeen. Mellilä (EI Messilä. Ihan eri asia) on synty- ja kotipaikkani. Se on pieni maalaiskunta 50 km Turusta Tampereelle ja 110 km Tampereelta Turkuun päin.

Opiskelen tällä hetkellä Turussa toimittajaksi ja haaveena on päästä joskus kiusaamaan ihmisiä radioaalloille. Olemme jo opiskelutovereidemme kanssa suunnitelleet yhden ohjelmankin. Sen nimi on Ruuhka-aika ja siinä kaikki radiotalon toimittajat ahtautuvat höpöttelemään studioon yhtä aikaa kello 16-18 välille. Jos ei ennen sitä liikenteessä oleminen ärsytä, niin sen jälkeen ärsyttää taatusti.

Lisää infoa voi kattella vaikkapa mun nettisivuilta osoitteesta
http://www2.turku.diak.fi/b5601
Että semmoisia...
Kattellaan
T:
K.A.G.