Etusivulle
 
POPPIA VUODESTA 1978
  UUTISET   LEVYT   KEIKAT   MUUSIKOT   MARKET   TILAA KEIKALLE
  REKISTERÖIDY   GALLERIA   YHTEYSTIEDOT   HISTORIIKKI   SOITTOARKISTO   VIERASKIRJA
 
Joulukuu 2004
uutisarkisto
 
29.12.2004 ACCESS ADVERTISING OY JA SIG...
...jatkavat yhteistyötään myös vuonna 2005. Access Advertising tuottaa mainontaan ja sen suunnitteluun liittyviä kokonaisuuksia, kuten ajoneuvomainonta, ulkomainonta, valokaapit, messuosastoteippaukset, ikkunamainonta. SIG:n keikoilla käyttämä iso screeni on myös Access Advertisingin tuottama.

28.12.2004 SIG-KOTISIVUT UUTEEN ENNÄTYKSEEN

SIG:n sivut saavuttavat joulukuussa uuden kävijäennätyksen. Eniten vierailjoita on käynyt Uutiset- ja Vieraskirja-saitilla sekä videosivuilla. SIG:n kotisivuja uudistetaan vuoden 2005 alkupuolella.

28.12.2004 ERKKA HEITTÄÄ KEIKKAA LANZAROTELLA

SIG-kitaristi Erkka Makkonen raportoi lomaansa ja kertoi töitä riittävän myös Lanzarotella. Tänään Erkka esiintyy duo keikalla irkkubaarissa englantilaisen trubaduurin kanssa.

28.12.2004 JOULUKUUN KILPAILUN TULOKSET
Kysyimme kannanottoanne mieluisampaan SIG-lauluun. Vastauksia tuli runsaasti ja TOP 5 -lauluiksi muodostuivat 1. Vuosisadan Rakkaustarina 2. Jos taivas on vain pienille enkeleille 3. Sadan vuoden yksinäisyys 4. Pidä kii sun unelmistas 5. Hyvää Syntymäpäivää Arvonnassa, minkä suoritti Raisiossa vieraileva vaihto-oppilas Marilyn Higsburgh (CAN) voitot menivät seuraaville; - Suomalainen Pop-levy Irina Niemelä (ilmoitatko osoitteesi, kiitos!) - SIG-pipo Eine Laukkanen Espoo Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille.

23.12.2004 HYVÄÄ JOULUA !

Koska meillä on Joulu, toivotamme SIG-ystävillemme mitä äärimmäisen rauhaisampaa ja rentouttavampaa Joulun aikaa koko orkesterin puolesta.

23.12.2004 S.I.G JA U.S.A
Myös SIG-yhtyeen Amerikan valloitus on alkanut. Yhtyeen kotisivujen kautta myytiin ensimmäiset kaksi levyä USA:han. Täten ennen niin viattomat raisiolaispojat saattavat jonain päivänä Yhdysvaltain keikkarundillaan kokea ison omenan ja muidenkin hedelmien makean elämän kirjon.

23.12.2004 SIG:N TULEVAT CD:T PAINETAAN DATA-MATESSA
SIG ja Data Mate Oy:n sopimus jatkuu vuonna 2005. SIG:n Suomalainen poplevy, siitä lohkaistut singlet sekä myös ensi vuonna julkaistavat äänitteet työstetään Data-Mate Oy:ssä. Data-Matesta löytyy lisäinfoa osoitteessa www.cd-datamate.com

19.12.2004 JOULUVIIKON SIG-AUTO
...löytyy tästä

21.12.2004 SIG PÄÄTTI ILOISESTI
Vuoden viimeinen esiintyminen sujui iloisissa tunnelmissa Turussa VPK:n talolla 17.12. Kahdessa SIG-setissä oli peräti neljä enemmän tai vähemmän jouluaiheista laulua.

17.02.2004 FLUNSSAT OHI - KEIKKA KUTSUU
SIG-orkesteri päättää vuoden 2004 keikat tänään perjantaina yksityistilaisuudessa. Yhtye on tervehtynyt useita vaivanneista flunssan oireista. Ainoastaan roudari-Wode on enää puolikuntoinen korvatulehduksensa jäljiltä. SIG-sirkus on siis iskussa !

17.12.2004 JOUNI JA ERKKA ELVIS-BÄNDISSÄ
Turussa, Holiday Club Caribiassa järjestetään la 8.1.2005 Elviksen muistokonsertti "Elvis 70 years - from nothing to anything". Solisteja on pilvin pimein ja Elvis-orkesterissa soittavat tutut SIG-miehet Jouni Salovaara bassossa ja Erkka Makkonen kitarassa.

15.12.2004 ERKKA SIIRTYY ESPANJAAN
Show- ja kitarataiteilija rentoutuu ja neuvottelee Espanjassa alkavan "keikkaloman" merkeissä. Näin koripallokentiltä tuttu espanjan kielikin taipuu Erkan suussa kuin kitaran kieli konsanaan.

15.12.2004 JUSAKIN LÄHTEE
Myös (sähkö)urkuja soittava postin- ja omantunnonkantava Jusa suuntaa Espanjaan. Jotta neuvottelut eivät saisi koomisia piirteitä, Jusa matkustaa eri aikaan eri paikkaan ja eri kulkuneuvoin kuin Erkka.

15.12.04 HISTORIAN HAVINAA
25 vuotta sitten elettiin jännittävissä tunnelmissa. Marraskuussa (11.11.1979) yhtye oli Lahdessa levyttämässä ensimmäistä kertaa. HILSE II -albumille äänitettiin yhdessä päivässä "studiolivenä" 4 laulua ja joulukuussa -79 yhtyettä kuultiin jo radiossakin. Sitä ennen, elokuun lopulla, yhtye esiintyi Raisrockissa Raisiossa, mitä voidaan myös pitää merkittävänä ponkaisuna suuremman yleisön tietoisuuteen. Yhtye antoi tuolloin julkisuuteen allaolevan tiedotteen.

15.12.02 SIG RAISROCKISSA KESÄLLÄ 1979 (ote lehtiartikkelista)
"Vahveromusiikiksi toteaa oman musisointinsa raisiolainen S.I.G. Mahdollisesti tämä tarkoittaa vanhoja musiikkityylejä uusin keinoin esitettynä. S.I.G:n "joulukiertueessa" esiintyvät Timo "Elvis" Kilpinen (luuttu), Matti "Hara" (Huom! kirjoitusvirhe) Ranta (kellot), Juha "Aarno" Oksanen (cembalo ja kirkkourut) sekä Ari "Hepouli" Hemmilä (sello)" Matti Inkisen tiedot ja instrumentit olivat artikkelista päässeet unohtumaan / katoamaan.

14.12.2005 VIIKON SIG-AUTO
Tsekkaa tästä.

14.12.2005 VUODEN VIIMEINEN ESIINTYMINEN PERJANTAINA
SIG päättää tämän vuoden esiintymiset yksityistilaisuudessa useammalle sadalle hengelle perjantaina 17.12. Sen jälkeen orkesterissa keskitytään joulukoristeiden kierrätystempaukseen. Tempaus kestää 3 viikkoa ja muusikot vastaavat myös yöpäivystyksestä suljetulla osastolla avaimet käteen -periaatteella.

13.12.2004 SIG LAPPIIN TAMMIKUUSSA
Orkesteri suuntaa Leville tammikuun puolivälissä. Yhtye virittäytyy Lapin tunnelmaan ja esiintyy hotelli Levituntirissa 14. ja 15. tammikuuta. Suunnitelmissa on tuoda Lapintuliaisina lunta bussin takaosassa ainakin toistaiseksi lumettomaan Raisioon.

13.12.2004 ED ANTAA VIRTAA
SIG ja Hartwall Oyj sopivat yhteistyön jatkamisesta tällä viikolla. ED-energiajuoma on yhtyeen tehojuoma niin lavalla kuin bussia kuljettavien Woden ja Salen öisillä ajomatkoilla.

13.12.2004 STUDIOMATKALLA
Vielä fiksataan ja Untuvaa -biisiä miksataan. Lisäksi äänitetään lauluosuuksia.

13.12.2004 SOITIN LAINE SIG:N INSTRUMENTTITOIMITTAJA
SIG:n ja Soitin Laineen yhteistyösopimus jatkuu myös tulevana vuonna. Soitin Laineella on myymälät Turussa ja Helsingissä. Kaiken kattavalla orkesteri-, studio- ja PA-laitteistolla Soitin Laine tarjoaa myös SIG:lle erinomaisen ostofoorumin.

09.12.2004 ERKKA RUNDAA TAAS
SIG-kitaristi Erkka Makkonen tuuraa jälleen Vileeniä duo-keikoilla Vaakku Varjuksen kanssa seuraavasti; 9.12. Helsinki, 10.12.Turku, 11.12. Porvoo, 14.12. Helsinki ja 18.12. Tampere. Sen jälkeen Vileeni palaa ruotuun.

09.12.2004 SIG-BUSSIIN UUSI MAINOS
SIG:n valkoiseen kaunottareen eli bussiin ilmestyy vielä tämän vuoden puolella uusi mainos. Tällä hetkellä SIG-bussia koristavat Radio Suomipopin, Kappan ja SIG:n Suomalainen pop-levy -mainokset.

09.12.2004 YHTYEEMME KIITTÄÄ
Keikkataltiointivideo Holidayclub Katinkullasta on saanut lukuisten katselijoiden ja kuuntelijoiden lisäksi paljon hyvää palautetta. Orkesterin jäsenet rumpalia ja basistia myöten kiittävät ja kumartavat.

09.12.2004 UNTUVAA VALMISTUU
Viime päivät on työstetty Untuvaa -biisiä eteenpäin. Nyt se on 99% valmis kun Matii Inkisen viimeisetkin lauluosuudet on saatu taltioitua. Laulamista on vaikeuttanut Inksua vaivannut pitkäkestoinen flunssanpoikanen.

07.12.2004 ROUDAUSOSASTO KIIREESSÄ
SIG:n roudausosasto Vode, Kimmo ja Sale saivat puurtaa tosissaan viikonlopun keikoilla. Ennen Galaxin keikka toinen puoli PA-tornista teki stopin ja kovalla kiirellä onnistuttiin hankkimaan korvaava tilalle. Valo-ohjainten kanssa ongelmia ratkottiin kolmisen tuntia. Lisäksi bussin lämmityslaitteet ja paineet lakkasivat toimimasta. Myös bussin isoin sivuluukku irtosi joten perjantain keikka jouduttiin tekemään hyvinkin riisutulla bussimallilla.

06.12.2004 TURKUHALLISSA AHDASTA
SIG:n aloittaessa sunnuntai-iltana soitantaansa klo 00.15 oli Elysee Arenan pop-lavalla tunnelma mitä parhain. Tuskin osa yleisöstä pystyi edes näkemään yhtyettä. Väkeä oli ahtautunut todella paljon jo hyvissä ajoin odottamaan SIG:n settiä.

06.12.2004 MELKOMOISTA HÄSSÄKKÄÄ
Ennen Turkuhallin konserttia oli 15 minuuttia aikaa suorittaa SIG:n tarvitsemat laitteet lavalle. Harvoin on nähty niin nopeaa roudausta ihmisjoukon läpi. Soittajat ja roudausosasto valuivat hikeä jo ennen keikkaa...Itse keikalla kuultiin yhtyeen hittikavalkadi. Puolituntinen keikka "venyi" lähes 45 minuutiksi. Itsenäisyyspäivän kunniaksi setti aloitettiin Finlandialla.

05.12.2004 GALAXIN ARVONTA
Galaxin keikalla 03.12. Viking Linen risteilyn ja Jokisen Eväät -tuotepaketin voittivat Eeva Kaisa Mäkinen
Tuula Parkki, Auli Askala. Onnittelut voittajille!!!!

04.12.2004 VIIKON SIG-AUTO
Markku Rönkä on toimittanut ja kuvanut tämän viikon SIG-auton, tsekkaa tästä.

04.12.2004 PIKKUTONTUT HYPPIVÄT GALAXISSA
SIG:n eilinen kotikenttä keikka oli todellinen suksee. Lavalla olleiden SIG tonttujen lisäksi Turun Galaxissa hyppi ja pomppi yli 1000 pikkujoulujuhlijaa. Jonotus alkoi jo kello 21. Normaalien SIG biisien lisäksi oli bändi myös jouluissa tunnelmissa laulamalla Koska meillä on joulun ja pohdintoja herättävän laulun Joulupukin ja muorin elämästä Korvatunturilla.

03.12.2004 ELYSEE AREENAN VAATETUS
Orkesterimme pyrkii vielä perjantain aikana yhteispalaverissaan päättäämään asuvalinnasta Elysee Arenan Itsenäisyysjuhliin. Frakki, smokki, tuulipuku, roudauspuku, uimapuku vai rippipuku, siinä muutamia vaihtoehtoja. Palaveri alkaa kuitenkin juhlaseremonioin. Anders Helltvig (SWE) luovuttaa kaikille SIG-orkesterinjäsenille pukupussit palkkioksi pitkäaikaisesta pukeutumisista keikoilla.

03.12.2004 STUDION KAUTTA KEIKALLE
Aamun studiotsekkauksessa kuullostellaan ja miksaillaan edelleen Untuvaa -biisiä eteenpäin. Lisäksi työstetään muutamaa soittoraitaa.

03.12.2004 ROUDAUSPÄIVÄ
SIG-roudausosasto muusikkoineen aloittaa roudauksen jo klo 12 Galax-ravintolaan Turkuun. Tavoitteena on klo 17 mennessä ehtiä soundchekin lisäksi käymään läpi muutamia uusia biisilöitä keikkakuntoon. Lisäksi tavoitteena on löytää oikeat lava-askelmerkit illan grandefinalea varten.

02.12.2004 OSALLISTU JOULUKUUN SIG-KISAAN
Kysymys on äärimmäisen henkilökohtainen; mikä on Sinulle mieluisin SIG-laulu kautta aikojen. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan Suomalainen POP-levy -albumi ja SIG-pipo. Lähetä vastauksesi osoitteeseen lippeg@jippii.fi . Arvonta joulun jälkeen. Samalla esitellään SIG-sivuilla vierailijoiden TOP 5 SIG-laulut.


02.12.2004 GALAXISSA RUUHKAA
SIG:n esiintyy alustavan aikataulun mukaan Turussa, ravintola Galaxissa perjantaina 3.12. n. klo 00 aikoihin. Ylläpidolle kantautuneiden tietojen mukaan paikalle kannattaa tulla todellakin ajoissa. Jonot ovat perjantaina pitkät.


02.12.2004 SUOMALAINEN POP-LEVY RADIOSSA
Vuoden 2003 lopussa julkaistu Suomalainen pop-levy ehti soimaan mukavasti radiossa jo ilmestymisvuonnaan. Albumi ilmestyi lokakuun -03 alussa ja ennen albumia julkaistut singlet Tuhannen ja yhden yön tarinat sekä Tähtisadetta soivat vuoden 2003 aikana eri radiossa yhteensä 80 tuntia.


01.12.2004 SIG TURUSSA ELYSEE AREENALLA

Itsenäisyyspäivän aattona 5.12. järjestettävien Suurtanssiaisten aikataulut ovat selvillä SIG:n osalta. SIG esiintyy Pop-lavalla klo 00.00 - 00.30 välisenä aikana. Sekahaku!!!


1.12.04 VIKING LINE JA SIG...
...jatkavat yhteistyötään myös vuonna 2005. Käytännössä tämä merkitsee mm. sitä, että SIG:n keikalla arvotaan jatkossakin Viikkareiden risteilyjä.

2004/05
  Uusimmat
  tammikuu
  helmikuu
  maaliskuu
  huhtikuu
  toukokuu
  kesäkuu
  heinäkuu
  elokuu
  syyskuu
  lokakuu
  marraskuu
  joulukuu